Продавець CoffeeTea розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
181 відгук
Покупцеві кавоварки доставка безкоштовно!!!Подивитись

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (сьогодні).

+380 (67) 771-73-37
+380 (66) 215-84-57
Елітні сорти чаю та кави від компанії CoffeeTea
Кошик

Помел кави - який він буває?

Помел кави - який він буває?
Вид помелу зерен — визначальний фактор при виборі кави, такий же важливий, як, наприклад, сорт. В залежності від сорту визначається спосіб, яким можна приготувати напій, а також його властивості та смакові якості, одержувані в результаті.

Існує спеціальна класифікація ступенів помолу, досить проста і зрозуміла навіть для простих любителів напою, не мають знань професіоналів кавовій індустрії.

Ступінь помелу кави ділиться на п'ять основних ступенів. Вид помелу в цьому випадку визначається розміром отриманих частинок, зовсім маленьких, нагадують борошно, або ж більш великих.

Грубий (великий)

Частинки подрібнених зерен у цьому випадку можуть досягати в розмірах одного міліметра. Вони ідеально підходять для заварювання кави, тобто його приготування, наприклад, у френч-пресі. По-перше, такі частинки найбільш легко затримуються в подібному пристрої, а, по-друге, саме вони найбільш повно розкривають властивості при заливанні гарячою водою. Крім того, такий розмір відмінно підійде для краплинної кавоварки або кавника.

Середній

Це універсальний помел кави для кавоварки. Зазвичай стандартні прилади працюють саме з подібним розміром, який і дає відмінний смак, і при цьому з легкістю затримується фільтрами. Це також ідеальний помел для рожкової кавоварки. Крім того, його можна використовувати так, як у випадку з великими частками, оскільки можливості обох варіантів відрізняються не сильно.

Дрібний (тонкий)

Можливості дрібного помелу, на відміну від двох інших, більш обмежені. Він ідеальний для варіння напою в джезві (або як її ще називають, турці). Для еспресо Це надтонкий варіант, найбільш дрібний помел, що підходить тільки для спеціальних кавоварок, в яких еспресо готується шляхом пропуску гарячого пара через подрібнені зерна.

Порошкоподібний

Ще один надтонкий помел — порошкоподібний — вважається кращим для приготування справжньої турецької кави або напою по-східному, тому він ще іноді носить назву «класичний помел для турки». З-за осідаючого «рідоти» подібний кава здається більш густим і кілька тягнеться, чому сприймається зовсім по-іншому.

Крім того, іноді виділяють середньо-тонкий помел кави для кавомашини, що знаходиться між двома ступенями подрібнення, як це і випливає з назви. Не можна сказати, що це універсальне рішення, але його цілком можна використовувати замість одного чи іншого варіанту у разі необхідності.

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner