Кавові купажі
Купажуванням називають складання кавової суміші за оригінальним рецептом. Вважається, що найкращі кавові суміші виходять при змішуванні п'яти і більше різних видів зерен. Чим різноманітніше купаж, тим багатше і вишуканіше його смак і аромат. Кожен сорт кавових зерен володіє індивідуальними характеристиками, тому, з'єднавши воєдино кілька різних сортів, можна підсилити потрібні смакові і ароматичні відтінки, прибрати небажані і надати суміші оригінальність і неповторність її букета. Купажування може проводиться, як до обжарювання, так і після неї. Велике значення при купажуванні грає не тільки процентне співвідношення різних сортів кави, вхідних в купаж, але і способи збирання, очищення, сушіння та обжарювання кожного з них. Наприклад, для еспресо використовують три компоненти: робуста, арабіка вологої обробки і арабіка сухої обробки. Зерна робусти надають напою щільність і міцність. Арабіка сухої обробки, за рахунок своєї поміркованості та збалансованості аромату, сформує смакову основу. Арабіка вологої обробки додасть напою, властиві йому кислі тони і сильний, насичений аромат.
в виде галереив виде списка